Молете се за Бејрут

На 4 август 2020 година, се случија повеќе експлозии во градот Бејрут, главниот град на Либан.Експлозиите се случија во пристаништето Бејрут и оставија најмалку 78 мртви, повеќе од 4.000 повредени, а многу повеќе се водат како исчезнати.Генералниот директор на либанската општа безбедност изјави дека главната експлозија била поврзана со приближно 2.750 тони амониум нитрат што биле конфискувани од владата и складирани во пристаништето во последните шест години во моментот на експлозијата.

Тимот на Линбеј беше шокиран од веста за експлозија на пристаништето Бејрут, навистина сме со тага што слушнавме за вашата загуба.Нашите мисли и молитви се со вас!По невремето доаѓа сонце, се ќе биде подобро!Аллах да ве благослови сите!Амин!


Време на објавување: 05.08.2020

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја